DESEN, GRAFICĂ, PICTURĂ, CGI
NATURĂ STATICĂ, ELEMENT DE LIMBAJ VIZUAL, ANATOMIE ARTISTICĂ
LUMINĂ, UMBRĂ, PUNCT, LINIE, FORMĂ, CULOARE, COMPOZIȚIE, PERSPECTIVĂ, TEXTURĂ, STRUCTURĂ, FIGURATIV, DECORATIV, ABSTRACT, STUDIU
DESIGN GRAFIC, GAME ART, DESIGN DE INTERIOR, ANIMAȚIE, MODĂ, GRAFICĂ, SCENOGRAFIE
TARIFE
ATELIER, 1h45′:
400 ron/abonament de 4 ședințe (1 ședință/săptămână)
680 ron/abonament de 8 ședințe (2 ședințe/săptămână)
STUDIU
ACADEMIC
Vino la cursurile de desen și începe cu studiul academic! Lumina și umbra nu vor mai fi un mister iar obiectele din jur îți vor părea mult mai ușor de redat cu doar câteva reguli de bază. Studiile după natură statică, natură vie sau corpul uman cât și crochiurile te vor ajuta să îți formezi un stil artistic propriu și fac parte din rutina săptămânală de exerciții practice. Te ajută să îți îmbunătățești puterea de concentrare, să observi lumea din jurul tău dintr-o altă perspectivă și să desenezi foarte bine din memorie. Astfel poți să îți dezvolți proiecte proprii ca freelancer, să schimbi domeniul de activitate sau îți poți continua studiul la o școală de specialitate din țară sau străinătate. Planșele cu studii și schițele pot fi integrate în portofoliul care se prezintă la examenele de admitere pentru toate specializările. Poți urma cursurile de desen separat sau în paralel cu cele de limbaj vizual.
LIMBAJ
VIZUAL
Fii original! Nu mai este nevoie să reproduci lucrările artiștilor preferați care de-a lungul timpului te-au făcut să te simți mai aproape de eroi și de lumile lor imaginare. Poți construi acum din memorie propriile compoziții descoperind limbajul vizual în cadrul atelierelor de grafică și pictură. Expresivitatea, originalitatea și abilitatea de a crea o stare sau de a transmite o idee privitorului solicită capacitatea creativă și simțul estetic care poate fi educat. Formarea artistică din cadrul atelierelor susține stilul personal și îmbunătățește percepția estetică prin aplicarea teoriei în exerciții practice realizate în diverse tehnici de lucru: grafit și cărbune, sepia, creioane colorate, pasteluri, grafică în tușuri cu linere, markere etc., linogravură, pictură în acuarelă – laviuri, CGI și tehnici mixte. În cazul construirii unui portofoliu lucrările pot diferi ca tematică la secțiunea de profil în funcție de specializare și de cerințele de examinare.
HOBBY &
MEDITAȚII
Poți deveni artist parcurgând atelierele ca hobby într-un ritm relaxat sau cu scopul de a-ți asigura o bază solidă de cunoștințe și abilități în vederea continuării studiilor la o școală de specialitate. În paralel cu procesul de învățare ai posibilitatea să îți realizezi proiecte de ilustrație de carte în stilul personal sau în tehnica laviului cu ajutorul acuarelei sau să realizezi un comic book în stilul manga sau Marvel. Benzile desenate se fac remarcate prin expresivitățile desenului în linii modulate de contur, ale compoziției, contrastului, valorației și texturilor. Te poți orienta și către tehnici tradiționale pregătind propria expoziție de grafică în cărbune cu naturi statice și crochiuri după corpul uman. Tehnica stippling, o tehnică extrem de rafinată care oferă subtilități aproape imposibil de obținut cu alte metode de grafică tradițională care se bazează pe imprimare te poate ajuta să îți creezi propriile lucrări pentru expunere, ca ilustrație de carte sau pentru a le insera în proiecte de design grafic. Te poți folosi de forța contrastelor din linogravură pentru a reda imagini cu un impact puternic, poți crea afișe pe dimensiuni mici pe hârtie sau foarte mari pe calculator și pe care apoi să le tipărești. Tehnica manipulării unei fotografii prin inserarea unor elemente create digital în conținutul ei te ajută să obții un efect spectaculos cu care să îi surprinzi pe cei dragi sau să îți construiești un album original. Dacă îți place animația poți să devii animator și să îi încânți pe cei mici cu o lume pusă în mișcare de personaje haioase și de întâmplările lor folosind programe simple animație. Ca artist ai multiple posibilități de exprimare, trebuie doar să alegi cărei specializări vrei să te dedici.
Dacă intenționezi să studiezi temeinic arta poți urma în paralel cursurile de desen și grafică într-un ritm intensiv ca pregătire pentru admitere la școlile de profil din țară sau străinătate. Probele de examinare diferă în funcție de specializare dar și de la o școală la alta. De aceea, realizarea portofoliului are la bază lucrări cu teme comune executate la orele de curs și acasă individual la care se adaugă o secțiune cu o temă specifică profilului. La final se face o selecție a planșelor respectându-se cerințele de examinare. Atelierul te poate pregăti pentru nivelurile: gimnaziu, liceu și facultate pe specializările: design grafic, game art, modă, scenografie, grafică, pictură, design interior și de produs, animație etc. exceptând sculptura și arhitectura.
DOTARE
ATELIER
Atelierul dispune de o sală destinată studiului și cursurilor de grafică fiind dotată cu tot ce este necesar susținerii activității artistice: mese de lucru și șevalete pentru desenul în plan orizontal sau vertical, planșete, hârtie specială potrivită pentru diferite tehnici, instrumente de lucru cât mai diverse, ipsosuri pentru studii etc. Materialele consumabile care servesc realizării planșelor la atelier intră în prețul ședinței iar cele necesare lucrului individual acasă sunt procurate de cursant la recomandarea instructorului.